Upute za korištenje Flekosteel

Flekosteel gel protiv bolova u zglobovima i leđima ima jednu važnu značajku - jednostavnost upotrebe. Kako maksimalno učinkovito koristiti ovaj proizvod? Važno je slijediti upute i uzeti u obzir indikacije i kontraindikacije.

Upute

Upute za uporabu Frekosteel gela

Da bi gel djelovao brzo i učinkovito, mora se nanijeti na problematična područja u opuštenom stanju u sljedećem slijedu:

 1. Iscijedite traku gela 4-6 cm od epruvete.
 2. Glatko rasporedite sastav na područje bolnog zgloba.
 3. Ako je moguće, pažljivo zalijepite tretirano područje ljepljivom trakom.
 4. Neka vam zglob bude topao.

Ovaj postupak treba provoditi 2-3 puta dnevno dok bolni osjećaji ne nestanu. Najčešći tijek liječenja Flekosteel gelom je mjesec dana.

Savjeti za upotrebu

Najprikladnije vrijeme za dovršetak ovog postupka je jutro i večer. Odmah nakon što se probudite, nanesite proizvod i pričekajte 25-30 minuta dok se potpuno ne upije. Neko vrijeme prije spavanja također je potrebno nanijeti proizvod, nakon čega se preporuča ne ustajati tako da mišići i zglobovi miruju.

Ne preporučuje se utrljavanje gela! Nagli pokreti štete koži, mišićima i zglobovima, pa je dovoljno pažljivo nanijeti i rasporediti gel Flekosteel po oštećenom području.

Dodajte nekoliko jednostavnih tjelesnih aktivnosti. Da biste brzo vratili pokretljivost zglobova, potrebno je izvoditi jednostavne vježbe samo 15-20 minuta dnevno - to će znatno ubrzati proces zacjeljivanja:

 1. Budući da ste u vodoravnom položaju, savijte koljeno, zagrlite ga rukama i pritisnite ga na trup. Promijenite noge nakon 30 sekundi.
 2. Dok ste u sjedećem položaju, ispravite noge i pokušajte rukama dohvatiti stopala. Zaključajte položaj na 30 sekundi.
 3. Dok ste u ležećem položaju, oslonite se na laktove, podignite trup, polako podignite noge i popravite maksimalni položaj 30 sekundi.

Indikacije za uporabu

Specijalisti u Hrvatskoj koriste Flekosteel Gel za zglobove kao primarni medicinski proizvod ili kao dopunski tretman za sljedeće bolesti:

 • artritis;
 • osteohondroza;
 • reumatizam;
 • grčevi mišića;
 • tjelesna ozljeda.

Ljudi čiji je mišićno-koštani sustav izložen povećanom stresu, poput sportaša, mogu koristiti ovaj proizvod kao preventivnu mjeru kako bi umanjili rizik od ozljeda.

Pripazite i na sljedeće simptome:

 • bolovi u mišićima i zglobovima;
 • redoviti napadaji;
 • edem, ispiranje kože;
 • visoka razina mišićnog tonusa;
 • oštećenje motoričkih sposobnosti.

Kontraindikacije za uporabu

Budući da Flekosteel sadrži samo prirodne sastojke biljnog podrijetla, njegova je upotreba potpuno sigurna i za odrasle i za djecu. Proizvod nema nuspojava i kontraindikacija, a također ne utječe na rad unutarnjih organa i ne uzrokuje alergijske reakcije. Međutim, moguća je individualna netolerancija prema pojedinim komponentama.